در سال 2001، BMW سیستم iDrive را در سری 7 (مدل E65) معرفی کرد تا تجربه کاربری را برای عملکردهای داخل خودرو مانند رادیو، ناوبری و تهویه مطبوع سادهتر کند. این سیستم همچنین دارای کنترل صوتی برای برخی از برنامهها بود. با این حال، از آنجایی که سری 7 گرانترین خودروی BMW بود، اکثر خریداران آن افراد مسن و غیر فنی بودند که iDrive را نوآوریای غیرضروری و مبهم میدیدند. جالب است که بسیاری از منتقدان خودرو نیز همین دیدگاه را داشتند.
با این حال، BMW به تلاشهای خود ادامه داد و در رابط iDrive سرمایهگذاری کرد و ویژگیهایی مانند نمایشگر هدآپ (از سری 5 در سال 2003)، اتصال به اینترنت (2008) و کنترلهای لمسی (2015) را اضافه کرد.
امروزه، iDrive یکی از پیشرفتهترین سیستمهای سرگرمی داخل خودرو در بازار است که خدماتی مانند دستیار شخصی هوشمند، آینهسازی گوشی هوشمند (از طریق Apple CarPlay/Android Auto)، شخصیسازی خودرو و حتی استریم بازیهای ویدیویی را ارائه میدهد. منتقدان نیز به تدریج به این سیستم گرایش پیدا کردهاند. در واقع، در شاخص تجربه فناوری J.D. Power 2024، BMW در رتبه سوم (پس از Genesis و Lexus) قرار گرفت و SUV X6 در دستهبندی سرگرمی و اتصال برای خودروهای لوکس برنده شد.
iDrive: پیشرو در زمان خود
iDrive از زمان خود جلوتر بود زیرا توجه BMW را به نرمافزار، دیجیتالی شدن و اتصال معطوف کرد— فناوریهایی که آینده تحرک را شکل میدهند. طبق گزارشی از گروه مشاوره بوستون، خودروهای تعریفشده با نرمافزار (SDVs) تا سال 2030 یک فرصت 650 میلیارد دلاری را نمایان میکنند که 15 تا 20 درصد از زنجیره ارزش خودروسازی را شامل میشود. همچنین، 90 درصد ویژگیهای خودرو میتوانند از طریق نرمافزار متمایز شوند.
مطالعهای دیگر از Deloitte نشان داده است که خریداران خودرو در بازارهای در حال توسعه مانند چین و هند بیشتر از خریداران در مناطق توسعهیافته به خدمات متصل علاقهمند هستند. این موضوع اهمیت دارد زیرا چین و هند دو تا از بزرگترین بازارهای خودروی جهان هستند (چین مهمترین بازار BMW از نظر فروش حجم است).
علاوه بر این، رقبای جدید BMW، از جمله تسلا، لوسید، ریویان و نیو، نیز برندهای خود را از طریق پیشنهادات دیجیتال متمایز میکنند. سیستم سرگرمی مشابه آیپد تسلا و بهروزرسانیهای هوایی از جمله نقاط فروش منحصر به فرد آن بوده است، در حالی که نیو حتی یک گوشی هوشمند پریمیوم ارائه کرده است.
اگر این کافی نبود، شرکتهای بزرگ فناوری آمریکایی و چینی نیز به دنبال استفاده از تخصص خود در دیجیتالی شدن به عنوان پایهای برای SDVهای تمام عیار هستند. اگرچه اپل این ایدهها را کنار گذاشته است، اما شیائومی به پیشرفت خود ادامه میدهد. بدون شک، سرمایهگذاریهای اولیه و مداوم BMW در iDrive ممکن است به آن کمک کند تا با این رقابت مقابله کند و به پایگاه مشتریان اجتماعی و جغرافیایی متنوع خود سازگار شود.
آینده: نسل جدید و iDrive X
نسل بعدی iDrive (نسل دهم iDrive یا iDrive X) بر روی پلتفرم Neue Klasse عرضه خواهد شد و جزئیات سیستم بهروز شده ممکن است در CES 2025 اعلام شود. در حال حاضر میدانیم که بهروزرسانیهای عملکردی، قابلیتهای بهبود یافته، شخصیسازی بیشتر، برنامههای جدید و البته نمایشگر هدآپ فوقعریض با Vision Panoramic وجود خواهد داشت.
با این حال، کنترلکننده iDrive به دلیل فلسفه طراحی داخلی مینیمالیستی BMW (یا صرفهجویی در هزینه؟) غایب خواهد بود. با این وجود، Neue Klasse به عنوان پلتفرم پرچمدار BMW برای الکتریکیسازی و دیجیتالی شدن معرفی شده است و بسیاری از فناوریها و نوآوریهای آن در نهایت به خودروهای احتراق داخلی این شرکت منتقل خواهند شد. بنابراین، ما مشتاقانه منتظر هستیم تا ببینیم این شرکت باواری چه برنامههایی دارد.
نتیجهگیری
جالب است که وقتی iDrive برای اولین بار معرفی شد، بهطور کلی به عنوان یک شکست رد شد. اما امروز، BMW قصد دارد از همان سیستم به عنوان مزیت رقابتی اصلی برای مدلهای پرچمدار خود استفاده کند. با توجه به اهمیت فزاینده فناوریهای متصل و دیجیتال، iDrive ممکن است عامل تعیینکنندهای در موفقیت خودروهای مبتنی بر NK باشد.
مقاله منتشر شده توسط سایت bmwblog.com و ترجمه شده توس سایت تاپ استوک